Kan je deze mail niet lezen? Klik hier
Nieuwsbrief 6 - 8 maart 2018
Nieuwe kandidaten !
Aan de vooravond van ons eetfestijn stellen wij u graag 4 nieuwe kandidaten voor!
Marleen Coene is de weduwe van wijlen optieker Herman De Beul. Ze woont in het Rubensveld. Ze is adoptiemoeder van 2 volwassen dochters en fiere grootmoeder van een flinke kleinzoon. Marleen gaf tot aan haar pensioen les in het VKO. Maar stilzitten staat niet in haar woordenboek, ze is een heel sociaal bewogen vrouw. Zo heeft ze een hele periode als vrijwilligster gewerkt met kankerpatiënten in het OLV-Aalst en gaf ze Nederlandse les aan de erkende vluchtelingen. Marleen is een sterk geëngageerd actief kernlid van ‘Femma’. Daarnaast is ze lid van ‘Pasar’, ‘KVLV’, ‘de Gezinsbond’ en ‘De Zonnige Tuin’. Regelmatig vind je haar ook terug als vrijwilligster in het WZC De Oase om de bewoners te begeleiden bij grote activiteiten en springt ze in als vrijwilligster bij GBS De Boot voor de middagbewaking. Een wekelijks fietstochtje is volgens haar de ideale ontspanning. Marleen heeft een duidelijke visie op haar deelname aan de verkiezingen: “Ik wil als WIJ-TEAM  met kleine, concrete en duidelijk haalbare doelen naar de kiezers trekken!"
Koen Vandensteen, alias 'Stone' is afkomstig uit Droeshout (Mansteen) maar woont al geruime tijd in de Millenniumstraat. Zijn jeugdjaren bracht hij door bij ‘KSJ en KLJ Droeshout’, ‘VCE Mazenzele’ en ‘ZVK De Wijkvrienden’. Momenteel werkt hij als wegentoezichter bij het Agentschap Wegen en Verkeer. In zijn vrije tijd is Stone vooral te vinden midden de mensen: op concerten, festivals, optredens of gewoon in een Opwijks café met zijn vele vrienden. Muziek is zijn passie. Zo organiseerde hij in Opwijk 10 jaar lang onder meer het festival ‘Smoking Boots’ en leverde hij topbands af voor de kroegentocht. Zelf is hij bassist bij de groep 'Lazy Bitch'.
Op sportief vlak is hij een fervent petanque- en tennisspeler.
In augustus stapt hij in het huwelijksbootje met Elke Eenens, zus van lijsttrekker Jeroen Eenens. Zijn motto? “Opwijk écht bruisend maken op cultureel vlak, dat is mijn engagement. En toekijken of de Opwijkse wegen er goed bijliggen natuurlijk!”
Franky Van der Elst, beter bekend onder het Opwijkse volk als 'Sooiken', is een geboren en getogen Opwijkenaar. Hij is afkomstig uit de Korruit en woont momenteel op de Ringlaan. Vader van Femke en Lennert Van der Elst.
Hij heeft reeds twee jaar een relatie met Vera Robberechts (moeder van CD&V kandidaat Jasper Baeyens) en werkt al vele jaren in de bouwsector als chauffeur/kraanman bij betoncentrale De Wilde te Lebbeke.
 Zijn jeugdjaren bracht hij door in de Nijdrop , Sint Pauluszaal en “bij Petterken”, het beroemde stamcafé van de KLJ Vendeliers. Als vaandeldrager was hij gedurende vele jaren lid van KLJ.        Ze waren aanwezig op vele sportfeesten en stapten mee in de jaarlijkse Paardenprocessie.
Na zijn legerdienst kwamen de brandweerkriebels en zo trad hij in de voetsporen van zijn vader, Louis, die brandweerman was bij het korps van Opwijk.
 "Ik heb 23 jaar dag en nacht paraat gestaan voor onze Opwijkse bevolking. Het was een fijne tijd en ik heb dit met veel plezier gedaan. Twee jaar geleden besloot ik de fakkel door te geven aan de jonge generatie. Maar de brandweer blijft mijn passie. Ik interesseer me voor alles wat met de brandweer te maken heeft, o.a. oldtimer brandweerwagens waarvan ik er zelf nog twee in mijn bezit heb. Verder ga ik graag op reis of op weekend, hou ik van lekker eten en ben ik graag onder de mensen.
Mijn motto: “Ik vind het belangrijk dat mensen zich belangeloos kunnen inzetten voor anderen. Dit is de basis van de sociale samenleving waar wij als CD&V naar streven. 
Ik wil een luisterend oor zijn naar de Opwijkse burger toe. Samen met hen wil ik Opwijk terug bruisend maken en dit in een verkeersveilige omgeving."
Paul Vrijders is geen onbekende binnen CD&V. Al jaar en dag is hij een trouw en actief bestuurslid zowel lokaal als regionaal. Paul werd geboren in 1945 en is afkomstig van de Klei. Na enige omzwervingen in Merchtem woont hij al 35 jaar in de Bunderstraat. Hij is getrouwd met Rita Beeckman, vader van twee zonen en een dochter, en grootvader van 7 kleinkinderen. Nu is hij gepensioneerd ambtenaar, daarvoor heeft hij als industrieel ingenieur een 30-tal jaar gewerkt op het vroegere Ministerie van Openbare Werken (nu Wegen en Verkeer), en een 10-tal jaar in een managementfunctie in een algemene aankoopdienst.
Paul is steeds een actief lid geweest van verenigingen en organisaties die mensen bijeenbrengen en de solidariteit voorstaan zoals KSJ, CM, Beweging.net, GGG, en natuurlijk CD&V.
“Sinds mijn pensionering ben ik secretaris, reisbegeleider en helpende hand - zoals zovele anderen -  bij OKRA-Opwijk. Mijn zeldzame vrije tijd wordt besteed aan opvang van de kleinkinderen, samen met Rita, wat kaarten en de groentetuin onderhouden”, aldus Paul.
Na de verjonging verwelkomt ons team de ervaring!
 
Iedereen van harte welkom op ons eetfestijn dit weekend! Kaarten zijn nog steeds te verkrijgen bij onze mandatarissen, bestuursleden en via ons secretariaat (cdenvopwijkmazenzele@gmail.com). Tot dan!
>
>
>
>