Kan je deze mail niet lezen? Klik hier
Nieuwsbrief 5 - 24 januari 2018
Nieuwjaarsreceptie 2018 - Een terugblik
Geachte heer minister, beste genodigden in alle vormen en kleuren, goedenavond.
Als theater belever en theatermaker/acteur/productieleider sedert meer dan 40 jaar kon ik me voor vanavond geen beter decor inbeelden dan …. Het theater.
Ik vertel jullie niets nieuws als ik zeg dat ieder theaterstuk een grondige voorbereiding vergt, zowel naar de keuze van acteurs als actrices als het decor, de omkadering, het onthaal, het in te vullen ‘goed gevoel’ van de toeschouwers wat leidt tot het zalige gevoel na de voorstellingen.
Zijn de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018 veel verschillend van een theaterstuk... 
Klik hier voor de volledige speech.
Goeieavond iedereen.
Ook voor mij is het podium geen onbekend terrein. Meermaals mocht ik de bühne delen met fantastische medespelers, en meewerken aan mooie producties, net zoals vanavond. Het is dan ook een hele eer om het voorprogramma van een sterspeler als minister Geens te mogen verzorgen.
Beste mensen,
Een tijd geleden werd hier wat verderop aan het Hof en Hemelrijk, de vernieuwde speeltuin ingehuldigd. Een mooie realisatie -die uiteraard onze steun kreeg- want elke investering die naar jeugd gaat, is een investering in de toekomst. De speeltuin kreeg de naam ‘Hopwijk’, verwijzend naar de hopteelt die behoort tot het landelijk erfgoed van onze gemeente. Het laatste hopveld in Opwijk dateert van 1994, maar sinds 2011 is er een revival aan de gang. Met Europees, Vlaams en provinciaal geld werd op de Molenkouter een 90 are groot hopveld aangelegd. In september werd ...
Klik hier voor de volledige speech.
Minister van Justitie sprak de aanwezigen toe.
In zijn toespraak stak hij onze afdeling een hart onder de riem en had hij het vooral over solidariteit, rentmeesterschap. Als afsluiter gaf hij nog volgende wijze raad mee: 'Wees niet bang'!
Traditiegetrouw reikt JOOP, de jongerenafdeling van CD&V Opwijk-Mazenzele, tijdens de nieuwjaarsreceptie de ‘Egelprijs’ uit aan een verdienstelijke inwoner of vereniging.
Toen Nijdrop in 2016 vernam dat de subsidies voor concerten van €213.000 per jaar naar nul euro zouden terugvallen, bleven ze niet bij de pakken zitten. De concertwerking werd ondergebracht in een nieuwe vzw, ‘Nosta’, die op haar beurt subsidies aanvroeg. En met succes, want de opvolger van muziekcentrum Nijdrop, kreeg in 2017 een projectsubsidie van 184.000 euro...
Klik hier voor de volledige speech.
Dessertenbuffet - 28/1 - De Waag - Vanaf 14U

Dessertenbuffet

Het is weer zover, de winterkermis komt er aan en dat betekent ook dat CD&V…

Lees meer